Simpele pastagerechten: dit zijn onze 5 tips

Inhoudsopgave
Je kent het wel: je komt thuis na een lange dag werken en je hebt honger, maar geen zin om een uitgebreide maaltijd te maken. Vast heel herkenbaar voor veel mensen. Daarom delen we 5 lekkere en vooral simpele pastagerechten die je in minder dan een halfuur tijd op tafel zet. Geloof me: zodra je met je bord pasta op schoot op de bank zit, ben je heel blij dat je een lekkere pasta voor jezelf gemaakt hebt. En het leuke is: voor al deze recepten heb je niet meer dan 6 verschillende ingrediënten nodig. Easy dus.
1. Pasta pesto met courgette
Een absolute favoriet van veel mensen als we het hebben over simpele pastagerechten is: pasta pesto. Je kan pesto pasta op allerlei manieren bereiden, maar dit is onze persoonlijke favoriet.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Voor je aan de slag kan, moet je de volgende ingrediënten pakken:
- (Volkoren) penne (200 gram)
- Half potje pesto (of nog beter: maak verse pesto)
- Crème fraîche (twee eetlepels)
- 1 courgette
- Handje pijnboompitten
- Parmezaanse kaas voor de lekker
Instructies
Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
Stap 2: Snijd de courgette in kleine blokjes en wok deze in olijfolie totdat ze gaar zijn.
Stap 3: Kook de pasta Al Dente en giet hem af zodra die beetgaar is.
Stap 4: Doe alles in een pan. Begin met de pasta, voeg vervolgens de courgette en de pesto toe. Roer het door elkaar heen en voeg als laatste de crème fraîche toe. Zet de pan op laag vuur en roer regelmatig.
Stap 5: Is de pasta pesto warm? Voeg dan de pijnboompitten toe en serveer het op je bord. Voor een finishing touch voeg je Parmezaanse kaas toe.
2. Pasta Aglio e Olio
Een hele simpele, maar o zo lekkere pasta om snel op tafel te zetten is pasta aglio e olio. Dit is misschien wel het simpelste pastagerecht om te maken.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- Pasta naar keuze (voor pasta aglio is het gebruikelijk om spaghetti te gebruiken) – 200 gram.
- 6 teentjes knoflook
- Verse rode peper
- Goede olijfolie (tip: kies een keer voor Griekse olijfolie)
- Parmezaanse kaas
- Optioneel: verse peterselie
Instructies
Stap 1: Kook de pasta Al Dente en giet hem vervolgens af zodra de pasta beetgaar is.
Stap 2: Verwarm de koekenpan met olijfolie en voeg hier vervolgens de fijngehakte knoflook en verse rode peper aan toe. Tip: heb je geen rode peper? Dan kun je ook chili vlokken toevoegen voor de smaak.
Stap 3: Voeg de gekookte pasta toe aan het olijfolie mengsel waar de rode peper en de knoflook in zitten en meng het goed door elkaar heen.
Stap 4: Serveer de pasta op je bord en voeg eventueel nog (verse) peterselie toe en uiteraard Parmezaanse kaas.
3. Spaghetti Bolognese
Een klassieker, maar stiekem erg lekker en simpel om te maken: spaghetti bolognese. Een pasta die je ook eenvoudig vegetarisch kan maken door het gehakt te vervangen met vegetarisch gehakt of het gehakt weg te laten en extra groenten daarvoor in de plaats toe te voegen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram spaghetti (Tip: gebruik een spaghetti meter voor de juiste hoeveelheid)
- 250 gram half of half rundergehakt of vegetarisch gehakt
- 1 ui en 1 knoflook teentje
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 paprika’s en 1 wortel
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Snufje zout en peper
- Geraspte kaas
Instructies
Stap 1: Snipper de ui en snijd de knoflook klein en fruit hem vervolgens in de pan.
Stap 2: Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul.
Stap 3: Kook de spaghetti en giet hem af zodra die beetgaar is.
Stap 4: Snijd de paprika’s en de wortel in kleine stukjes en voeg ze toe aan het gehakt.
Stap 5: Voeg de tomatenblokjes toe en roer het door elkaar heen. Voeg daarna de Italiaanse kruiden toe en breng het zachtjes aan de kook.
Stap 6: Voeg de spaghetti toe en een snufje zout en peper voor de smaak.
Stap 7: Serveer de spaghetti op een bord met geraspte kaas.

4. Romige tagliatelle met zalm
Liever een simpel pastagerecht maken met vis? Dan is deze romige tagliatelle met gerookte zalm een aanrader! Wederom een simpele pasta die je in een mum van tijd op tafel zet.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram tagliatelle
- 400 gram verse spinazie
- 150 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels crème fraîche
- Parmezaanse kaas
Instructies
Stap 1: Kook de tagliatelle en giet hem vervolgens af.
Stap 2: Bak de spinazie in de pan.
Stap 3: Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg hem toe aan de spinazie.
Stap 4: Voeg de twee eetlepels crème fraîche toe aan de spinazie en zalm.
Stap 5: Als laatste is het tijd voor de tagliatelle. Dit doe je in de pan met de spinazie, zalm en crème fraîche. Vervolgens roer je het goed door elkaar.
Stap 6: Serveer de pasta op een bord en strooi Parmezaanse kaas erover heen.
5. Pasta met spekjes en romige spinazie uit de oven
Een ander simpel pastagerecht die je prima voor twee dagen of meer kan maken: tagliatelle of linguine (andere pasta soort is ook mogelijk) met spekjes en romige spinazie uit de oven. Geloof ons: op dag twee is de pasta nóg lekkerder. Je kan pasta 3 tot 5 dagen bewaren in de koelkast als je hem luchtdicht verpakt.
Hoeveel heb je nodig voor 2 personen?
- 300 gram tagliatelle of linguine (tip: kies een keer voor volkoren pasta & linzen pasta)
- 2 uien
- 300 gram romige spinazie uit de diepvries
- 250 gram cherry tomaatjes
- Handjevol pijnboompitten
- 150 gram spekjes
- Parmezaanse kaas
Instructies
Stap 1: Bak de spekjes.
Stap 2: Kook de pasta totdat die beetgaar is.
Stap 3: Snijd de ui in kleine stukjes en fruit hem.
Stap 4: Voorverwarm de oven op 200 graden.
Stap 5: Voeg de romige spinazie en de uitjes toe aan de spekjes.
Stap 6: Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter en wacht tot ze goudbruin zijn.
Stap 7: Voeg de pijnboompitten en de pasta toe aan de spinazie en spekjes en roer het goed door elkaar heen.
Stap 8: Snijd de cherry tomaten in kwartjes.
Stap 9: Vet de ovenschaal in, doe de pasta in de ovenschaal en voeg de cherry tomaatjes toe aan de bovenkant. Vervolgens doe je er wat Parmezaanse kaas overheen en zet je de pasta 5 minuten in de oven op de grill stand, zodat de bovenkant lekker krokant wordt.
Stap 10: Het is tijd om deze overheerlijke pasta te serveren.
Conclusie
Dit zijn 5 smaakvolle en simpele pastagerechten die je binnen een handomdraai op tafel zet. Van klassiekers zoals spaghetti aglio e olio tot aan zeer populaire nieuwkomers zoals pasta pesto met slechts een handjevol ingrediënten en een vleugje creativiteit, kun je binnen een halfuur een heerlijke pasta maken.
*Het artikel bevat affiliate links. Als je via zo’n link iets koopt, ontvangen wij daar commissie over. Het kost jou het niets extra’s, maar het helpt ons om de website te verbeteren.
Deze blogs vind je misschien ook interessant

Verse pasta invriezen: dit zijn de beste tips!
Wil je verse pasta invriezen? Dat kan! Door de pasta na het koken goed af te laten koelen en luchtdicht te verpakken, blijft deze 2 tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Pastamachine schoonmaken: zo doe je dat!
Je pastamachine schoonmaken? In deze blog vind je handige tips om je pastamachine op de juiste manier schoon te maken en te onderhouden, zodat hij langer meegaat.

Pastadeeg maken: 5 tips
Zelf pastadeeg maken? Deze blog geeft je tips om verse pasta te maken, inclusief meelkeuze, bewaren en of je een pastamachine nodig hebt.
Hoi, dit is een reactie.
Om te beginnen met modereren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
Avatars van auteurs komen van Gravatar.