Pasta starterset

Naast een pastamachine, is het  handig om een aantal pasta tools aan te schaffen als je thuis verse pasta gaat maken. En in plaats van allerlei losse tools te kopen, bestaan er pasta startersets. Deze sets bevatten allerlei pasta benodigdheden zodat jij thuis de lekkerste verse pasta kan maken die op je tong wegsmelten. Nieuwsgierig wat de best verkochte pasta startersets zijn? 

Pasta starterset: 9-delig

Verkrijgbaar vanaf €47,95

De pasta starterset van het merk Eppicotispai bevat 9 gereedschappen voor het maken van verschillende vormen en formaten pasta. Zoals spaghetti, fettuccine en gnocchi. De set bestaat uit de volgende artikelen:

 • Deegroller voor het uitrollen van pastadeeg
 • Pastaroller spaghetti voor het vormen van spaghetti
 • Pastaroller fettuccine voor het vormen van fettuccine
 • Ravioli roller voor het vormen van ravioli
 • Gnocchi plank voor het vormen van gnocchi
 • Deegsnijder kartel
 • Pastadroogrek
 • Spaghettimeter voor het meten van de juiste hoeveelheid spaghetti
 • Pastatang voor het verplaatsen en opscheppen van gekookte pasta
Ravioli & Tortellini pasta starterset

Ravioli & Tortellini pasta starterset

Verkrijgbaar vanaf €53,90

Ben je dol op ravioli of wil je alleen nog maar verse tortellini eten? Dan is dit de pasta starterset die je moet hebben. 

Met deze ravioli & tortellini pasta starterset van het merk Eppicotispai maak je thuis de lekkerste verse ravioli en tortellini. De set bevat de volgende 8 onderdelen:

 • Ravioliplaat voor 12 ravioli’s, halfrond 5 x 5 cm
 • Houten deegroller, doorsnee van 4 cm x 34 cm
 • Raviolistempel vierkant 4,5 x 4,5 cm
 • Raviolistempel vierkant 6,5 x 6,5 cm
 • Raviolistempel rond, doorsnee van 5,5 cm
 • Raviolistempel rond, doorsnee van 8 cm
 • Gekarteld deegwiel
 • Tortelliniroller 6 x 6 cm

 

Dit zijn de beste pasta starterssets

Hieronder vind je een overzicht van de best beoordeelde én meest verkochte pasta startersets.  Een pasta starterset is een musthave voor iedereen die graag verse, zelfgemaakte pasta maakt.

1. Pasta starterset van Eppicotispai

De pasta starterset van het Italiaanse merk Eppicotispai is een veelzijdige set die veel tools bevat zodat je thuis verse gevulde pasta kan maken. Deze pasta starterset wordt als beste beoordeeld. De set ontvangt veel lovende reviews omdat die zo compleet is, een goede prijs-kwaliteitverhouding en tools gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. 

De pasta starterset van Eppicotispai bevat 9 verschillende pasta tools. Hij bevat een deegroller, twee verschillende pastarollers, een ravilioroller, een ghocci plank, een deegsnijder, een pastadroogrek, een spaghettimeter en een pastatang. Kortom: alles wat je nodig hebt om thuis verse gevulde pasta te maken. 

2. Ravioli & Tortellini pasta starterset

Ben je dol op ravioli en tortellini? Dan is dit de pasta starterset die je moet hebben. Deze set bevat namelijk alle benodigdheden die je nodig hebt om thuis verse ravioli en tortellini te maken. De set bevat maar liefst 4 verschillende raviolistempels, een ravioliplaat, een houten deegroller, een gekarteld deegwiel en een tortellini roller

De pasta starterset van het Italiaanse merk Eppicotispai krijgt gemiddeld 4,5/5 sterren. Uit de reviews blijkt dat deze set gemaakt is van goede kwaliteit is en handig in gebruik is. Ook zijn alle tools eenvoudig schoon te maken. Door de verschillende ravioli stempels kun je meerdere vormen ravioli maken.

3. Raviolimaker set

Met deze raviolimaker set van Foodiletto heb je alle tools in huis om verse ravioli te maken. In deze set een ravioliplaat, een beukenhouten deegroller en 4 verschillende raviolistempels. Hierdoor kun je met deze pasta starterset verschillende vormen van verse ravioli maken. 

Deze ravioli starterset is gemaakt van hoogwaardige materialen: beukenhout en aluminium. Een pasta starterset waar je de komende 10 jaar mee vooruit kan. Ook zijn mensen erg tevreden over het design van de pasta tools.

4. Ravioli snijder & stempel set

Ravioli in de vorm van een zonnebloem, een hartje of een ster? Dat kan met deze 5-delige Ravioli snijder en stempel set van Pastaficio. De raviolistempels zijn gemaakt van hout en hoogwaardige aluminium. Hierdoor zijn ze zowel licht en sterk. De raviolistempels worden gemaakt in Italie en worden verpakt in een handig katoenen zakje. 

De ravioli snijder & stempel set scoort hoog op prijs/kwaliteit verhouding en ze zijn eenvoudig te gebruiken

5. GEFU Ravioliplank

Wil je verse ravioli maken? Dan kun je niet zonder een ravioliplank. Het helpt je om ravioli snel en in dezelfde grootte te maken. Ook zorgt het voor het gelijkmatig verdelen van de ingrediënten en het afsluiten van de randen van je verse pasta. Zo zorg je voor consistent gevormde ravioli die niet zijn vulling (deels) verliest tijdens het koken. 

De GEFU raviloiplank wordt gemiddeld met 4,7/5 sterren beoordeeld. Uit de reviews blijkt dat de plank eenvoudig in gebruik is en zorgt dat je nog makkelijker zelf verse ravioli kan maken. Ook is de plank eenvoudig schoon te maken en de ravioliplank gemaakt van hoogwaardige materialen.

6. Spaghetti Chitarra Pastamaker

Wil je thuis verse spaghetti maken? Dan kun je niet zonder een spaghetti chitarra. Deze pasta tool wordt ook wel pastagitaar genoemd en is een traditionele manier om je verse pasta te snijden in gelijkmatige spaghetti slierten. 

Deze spaghetti chitarra van Eppicotispai wordt gemiddeld met 4.8/5 sterren beoordeeld. De chitarra is eenvoudig in gebruik en doet precies waar die voor bedoelt is. Ook kun je hem eenvoudig schoonmaken na gebruik. 

Voordelen pasta startersset

Ga je verse pasta maken?Dan maak je je leven een stuk gemakkelijker door een pasta starterset aan te schaffen. Je beschikt dan over allerlei tools die je nodig hebt om zelf thuis pasta te maken. Verse pasta kan zelf aan elkaar plakken. Met het pastadroogrek voorkom je dat je verse pasta aan elkaar plakt.

Speciale deegrollers om pasta mee te snijden

Wil je fettuccine of spaghetti maken? Dan is het handig om een speciale deegroller aan te schaffen waarmee je fettuccine of spaghetti kan snijden. Het gaat niet alleen een stuk sneller, maar je weet ook zeker dat alle slierten even dik zijn. Dit komt ten goede van de kwaliteit van je pasta. De kooktijd is namelijk hetzelfde voor alle slierten. Als de dikte van de slierten anders is, kan het zijn dat een deel van je pasta al al dente is en een deel te lang gekookt heeft en slijmerig wordt. 

Gevulde pasta maken

Ben je dol op gevulde pasta? Het is niet moeilijk om zelf gevulde pasta te maken, maar als je beschikt over het juiste gereedschap wordt het maakproces wel vereenvoudigd. Voor het maken van ravioli heb je een ravioliplaat en een raviolistempel nodig. 

Voordelen ravioliplaat en raviolistempel 

 1. Eenvoudig te gebruiken: een ravioliplaat of raviolistempel maakt het proces van het maken van ravioli veel eenvoudiger. Het vereenvoudigt het proces en helpt bij het vormgeven en afdichten van de ravioli.

 2. Dezelfde grootte en vorm: met een ravioliplaat of -stempel kun je eenvoudig ravioli maken met dezelfde grootte en vorm. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en helpt ervoor te zorgen dat alle ravioli gelijkmatig koken.

 3. Tijdbesparing: het gebruik van een ravioliplaat of -stempel kan ook tijd besparen bij het maken van ravioli, omdat het proces efficiënter wordt. In plaats van elke ravioli met de hand te vormen en af te dichten, kun je met een ravioliplaat of -stempel meerdere ravioli tegelijk maken.

 4. Minder kans op lekkage: een ravioliplaat of -stempel kan helpen bij het stevig afdichten van de randen van de ravioli, waardoor de kans op lekkage van de vulling tijdens het koken wordt verminderd. Dit zorgt voor mooi gevormde en goed gevulde ravioli.

 5. Veelzijdigheid: Ravioliplaten en -stempels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor je verschillende soorten ravioli kunt maken, van klassieke vierkante ravioli tot meer fantasierijke vormen zoals hartjes of stervormen.

 6. Geschikt voor verschillende vullingen: Of je nu traditionele kaasvullingen, vleesvullingen of vegetarische vullingen gebruikt, een ravioliplaat of -stempel kan worden gebruikt voor verschillende soorten ravioli-vullingen.

Kortom, een ravioliplaat of -stempel is heel waardevol voor iedereen die verse ravioli (of een andere gevulde pasta) wil maken. Het maakt het proces eenvoudiger, efficiënter en zorgt voor professionele resultaten.

Betere kwaliteit van je pasta 

De tools die in een starterset zitten vergemakkelijken het maakproces van de verse pasta. Daarnaast komt het de kwaliteit van je pasta ten goede. Als laatste is het natuurlijk leuk dat je met behulp van alle tools die in de pasta starterset zitten, je creativiteit de vrije loop kan laten gaan en kan experimenteren met allerlei soorten verse pasta. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief