Pasta starterset

Naast een pastamachine, is het heel handig om een aantal andere pasta tools aan te schaffen als je thuis verse pasta gaat maken. Gelukkig bestaan er pasta startersets. In deze sets bevatten alle pasta benodigdheden die je nodig hebt om thuis de lekkerste verse pasta te maken die op je tong weg smelt. 

pasta starterset

Oldenhof pasta starterset 9-delig

Verkrijgbaar vanaf €47,95

De pasta starterset van Oldenhof bevat 9 gereedschappen voor het maken van verschillende vormen en formaten pasta. Zoals spaghetti, fettuccine en gnocchi. De set bestaat uit de volgende artikelen:

 • Deegroller voor het uitrollen van pastadeeg
 • Pastaroller spaghetti voor het vormen van spaghetti
 • Pastaroller fettuccine voor het vormen van fettuccine
 • Ravioli roller voor het vormen van ravioli
 • Gnocchi plank voor het vormen van gnocchi
 • Deegsnijder kartel
 • Pastadroogrek
 • Spaghettimeter voor het meten van de juiste hoeveelheid spaghetti
 • Pastatang voor het verplaatsen en opscheppen van gekookte pasta

 

Ravioli & Tortellini pasta starterset

Ravioli & Tortellini pasta starterset

Verkrijgbaar vanaf €53,90

Met deze ravioli & tortellini pasta starterset kun je thuis de lekkerste verse ravioli en tortellini maken. Of een andere gevulde pasta natuurlijk. De set bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Ravioliplaat voor 12 ravioli’s, halfrond 5 x 5 cm
 • Houten deegroller, doorsnee van 4 cm x 34 cm
 • Raviolistempel vierkant 4,5 x 4,5 cm
 • Raviolistempel vierkant 6,5 x 6,5 cm
 • Raviolistempel rond, doorsnee van 5,5 cm
 • Raviolistempel rond, doorsnee van 8 cm
 • Gekarteld deegwiel
 • Tortelliniroller 6 x 6 cm

 

 

 

 

Voordelen pasta startersset

Als je verse pasta gaat maken, maak je je leven een stuk gemakkelijker door een pasta starterset aan te schaffen. Je beschikt dan over allerlei tools die je nodig hebt om zelf thuis pasta te maken. Verse pasta kan zelf aan elkaar plakken. Met het pastadroogrek voorkom je dat je verse pasta aan elkaar plakt.

Het nut van pastarollers

Wil je fettuccine maken? Dan is het toch verdomd handig om een pastaroller te hebben waarom je in een handomdraai je fettuccine kan snijden. Het gaat niet alleen een stuk sneller met een pastaroller, maar je weet ook zeker dat alle slierten even dik zijn. Ditzelfde geldt voor de spaghetti pastaroller. Je maakt spaghetti slierten die allemaal even dik zijn. Dat ziet er niet alleen beter uit, zo voorkom je ook dat sommige slierten dikker zijn dan de andere waardoor de helft van je pasta al dente is, terwijl de andere helft slijmerig is omdat de pasta te lang heeft gekookt. 

Gevuld pasta maken

Ben je dol op gevulde pasta? Het is niet moeilijk om zelf gevulde pasta te maken, maar als je beschikt over het juiste gereedschap wordt het maakproces wel vereenvoudigd. Voor het maken van ravioli heb je een  ravioliplaat en een raviolistempel nodig. 

Voordelen ravioliplaat en raviolistempel 

 1. Eenvoudig te gebruiken: een ravioliplaat of raviolistempel maakt het proces van het maken van ravioli veel eenvoudiger. Het vereenvoudigt het proces en helpt bij het vormgeven en afdichten van de ravioli.

 2. Dezelfde grootte en vorm: Met een ravioliplaat of -stempel kun je eenvoudig ravioli maken met dezelfde grootte en vorm. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en helpt ervoor te zorgen dat alle ravioli gelijkmatig koken.

 3. Tijdbesparing: Het gebruik van een ravioliplaat of -stempel kan ook tijd besparen bij het maken van ravioli, omdat het proces efficiënter wordt. In plaats van elke ravioli met de hand te vormen en af te dichten, kun je met een ravioliplaat of -stempel meerdere ravioli tegelijk maken.

 4. Minder kans op lekkage: Een ravioliplaat of -stempel kan helpen bij het stevig afdichten van de randen van de ravioli, waardoor de kans op lekkage van de vulling tijdens het koken wordt verminderd. Dit zorgt voor mooi gevormde en goed gevulde ravioli.

 5. Veelzijdigheid: Ravioliplaten en -stempels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor je verschillende soorten ravioli kunt maken, van klassieke vierkante ravioli tot meer fantasierijke vormen zoals hartjes of stervormen.

 6. Geschikt voor verschillende vullingen: Of je nu traditionele kaasvullingen, vleesvullingen of vegetarische vullingen gebruikt, een ravioliplaat of -stempel kan worden gebruikt voor verschillende soorten ravioli-vullingen.

Kortom, een ravioliplaat of -stempel is heel waardevol voor iedereen die verse ravioli (of een andere gevulde pasta) wil maken. Het maakt het proces eenvoudiger, efficiënter en zorgt voor professionele resultaten.

Betere kwaliteit van je pasta 

De tools die in een starterset zitten vergemakkelijken het maakproces van de verse pasta. Daarnaast komt het de kwaliteit van je pasta ten goede. Als laatste is het natuurlijk leuk dat je met behulp van alle tools die in de pasta starterset zitten, je creativiteit de vrije loop kan laten gaan en kan experimenteren met allerlei soorten verse pasta. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief