Over Dionne

Welkom op Pasta à la Dio. Mijn naam is Dionne Knooren. In het dagelijks leven werk ik als freelance customer journey specialist en ben ik mede-eigenaar van een platform over persoonlijke financiën. Daarnaast vind ik het heel leuk om uren in de keuken te staan om de lekkerste pastagerechten te maken. Koken is voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. 

In januari 2024 ben ik begonnen met Pasta à la Dio. Ik leer je hoe je de lekkerste verse pasta maakt en welke pastagerechten je echt een keertje moet proberen. Ook vertel ik welke benodigdheden je nodig hebt om verse pasta te maken en wat de beste pastamachine is. 

 

Kookcursus in Italië

Op mijn bucketlist stond al lange tijd een kookcursus in Italië. In mei 2023 was het zover: 5 dagen lang leerde ik de fijntjes van de Italiaanse keuken. En dat van een Italiaanse ‘oma’ die jarenlang als chef-kok werkte in een restaurant in Bologna. Sinds 5 jaar organiseren ze kookcursussen op een fantastisch agriturismo midden in de natuur van Toscane in Italië.

De locatie was sprookjesachtig. Ik heb 5 dagen lang genoten én heel erg veel geleerd. Deze kookcursus zorgde ervoor dat mijn eigen ‘kookvuurtje’ nog meer aangewakkerd werd. Eenmaal terug in Nederland heb ik allerlei benodigdheden aangeschaft, zodat ik thuis verder kon oefenen met het maken van verse pasta en andere overheerlijke pastagerechten. En weet je wat het leuke is? Jij kan vanaf nu ook deze heerlijke recepten thuis maken.

Over ons | Pasta a la Dio | Dionne Knooren

Pastagereedschap waar ik niet zonder kan

Om thuis net zo’n lekkere verse pasta te maken als in Italië, heb je wel pasta gereedschap nodig. Ik had wel wat tools om pasta te maken, maar ondertussen heb ik mijn verzameling flink uitgebreid. Hierdoor maak ik nog lekkerdere verse pasta’s.

Als ik de reviews mag geloven, heb ik één van de beste (of misschien wel de beste!) pastamachine gekocht. Ik heb geïnvesteerd in de Marcato Atlas 150 pastamachine. Dit is een pastamachine van het Italiaanse kwaliteitsmerk Marcato. Ook heb ik verschillende pastasnijders gekocht om de deeg te snijden, zonder dat die scheurt. Een musthave!

Samenwerken met Pasta à al Dio

Wil je samenwerken met Pasta à la Dio? Dat kan! Er zijn diverse samenwerkingen mogelijk. Denk aan het beschikbaar stellen van producten in ruil voor een eerlijke productreview, advertorials, een samenwerking op basis van linkbuilding, een affiliate samenwerking of bijvoorbeeld een persreis naar Italië.

Heb je een ander idee? Ik sta ook open voor andere suggesties. Stuur een mail naar info@diolifestyle.nl. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.