De 3 beste pastasnijders van 2024

Wil je thuis de allerlekkerste verse pasta maken? Dan mag een pastamachine niet ontbreken in je keuken. Net als een pastasnijder om je verse te snijden. Ontdek hier wat de beste pastasnijders zijn van 2024

beste houten pasta snijder

Beste betaalbare pastasnijder

Verkrijgbaar vanaf €14,95

Vind je het leuk om verse pasta te maken en ben je opzoek naar een degelijke pastasnijder? Dan is deze houten snijder van het merk Bondoo degene die je moet hebben. Hij is betaalbaar én van goede kwaliteit

Marcato Pasta Snijder - Powder Blue - Beste Aluminium pasta snijder

Beste aluminium pastasnijder

Verkrijgbaar vanaf €58,-

Op zoek naar een degelijke én professionele pastasnijder? Dan is de diegene die je moet hebben. Hij is gemaakt van aluminum en heeft drie soorten snijders. Hiermee kun je je verzopen pasta perfect snijden.

Beste RVS pasta snijder

Beste RVS pastasnijder

Verkrijgbaar vanaf €14,95

Deze roestvrijstalen dubbele pastasnijders is ook van het merk Bondoo. Door de dubbele snijder kun je er allerlei soorten pasta mee snijden. De snijder ligt lekker in de hand en is gemaakt van degelijk materiaal. 

Voordelen van pastasnijders

Vind je het leuk om verse pasta te maken? Dan is het handig om een aantal tools aan te schaffen die het proces vergemakkelijken. Denk aan een pastamachine, een pasta droogrek, maar ook aan pastasnijders. Een pastasnijder wordt gebruikt om het deeg gelijkmatig in verschillende vormen te snijden, waardoor je diverse soorten pasta kan maken. Nu denk je misschien: daar kan ik toch ook een ander klein mesje voor gebruiken?! Dat is niet aan te raden, want de kans bestaat dat het deeg scheurt of uitrekt en dat komt de kwaliteit van je verse pasta niet ten goede. 

Nieuwsgierig welke voordelen een pastasnijder nog meer heeft?  

  1. Meer opties: pastasnijders zijn vaak uitgerust met verschillende snijders of rollers, waardoor je verschillende soorten pasta kunt maken, zoals spaghetti, fettuccine, lasagnevellen en nog veel meer. Extra leuk om een keer te experimenteren met verschillende soorten pasta’s en gerechten.
  2. Nauwkeurigheid: met een pasta snijder kun je pasta gelijkmatig snijden, waardoor je consistente stukken pasta krijgt met een uniforme grootte en vorm. Dit zorgt voor een gelijkmatige kooktijd en een betere textuur van de pasta.
  3. Efficiëntie: met een pastasnijder kun je snel en efficiënt grote hoeveelheden pasta snijden. Dit bespaart tijd en moeite. 

 

Kortom: laat je creativiteit de vrije loop en maak eens een andere pasta dan je normaal kookt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief