Simpele pastagerechten: dit zijn onze 5 tips
- Dionne
Inhoudsopgave
Je kent het wel: je komt thuis na een lange dag werken en je hebt honger, maar geen zin om een uitgebreide maaltijd te maken. Vast heel herkenbaar voor veel mensen. Daarom hebben we hier 5 lekkere en vooral simpele pastagerechten die je in minder dan een halfuur op tafel zet onder elkaar gezet. Geloof me: zodra je met je bord pasta op schoot op de bank zit, ben je heel blij dat je een lekkere pasta voor jezelf gemaakt hebt. En het leuke is: voor al deze recepten heb je niet meer dan 6 verschillende ingrediënten nodig. Easy dus.
Pasta pesto met courgette
Een absolute favoriet van veel mensen als we het hebben over eenvoudige pastagerechten is: pasta pesto. Je kan pesto pasta op allerlei manieren bereiden, maar dit is onze persoonlijke favoriet.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Voor je aan slag kan met dit gerecht, is het handig om de volgende ingrediënten klaar te leggen, zodat je vervolgens direct aan de slag kan.
- Pasta naar keuze (200 gram)
- Half potje pesto (nog beter: maak verse pesto)
- Crème fraîche (twee eetlepels)
- 1 courgette
- Handje pijnboompitten
- Parmezaanse kaas voor de lekker
Instructies
Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
Stap 2: Snijd de courgette in kleine blokjes en wok ze in olijfolie tot dat ze gaar zijn.
Stap 3: Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking en giet hem af zodra die gaar is.
Stap 4: Doe alles in een pan. Begin met de pasta, voeg vervolgens de courgette en de pesto toe. Roer het door elkaar heen en voeg vervolgens de crème fraiche toe. Zet de pan op laag vuur aan en roer regelmatig.
Stap 5: Is de pasta pesto warm? Voeg dan de pijnboompitten toe en serveer het op je bord. Voor een finishing touch voeg je zoveel parmezaanse kaas toe als je wilt.
Pasta Aglio e Olio
Een hele simpele, maar o zo lekkere pasta om snel op tafel te zetten is pasta aglio e olio. Dit is misschien wel het simpelste pastagerecht om te maken.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- Pasta naar keuze (voor pasta aglio is het gebruikelijk om spaghetti te gebruiken) – 200 gram.
- 6 teentjes knoflook
- Verse rode peper
- Goeie olijfolie (tip: kies een keer voor Griekse olijfolie)
- Parmezaanse kaas
- Optioneel: verse peterselie
Instructies
Stap 1: Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking en giet hem vervolgens af zodra de pasta beetgaar is.
Stap 2: Verwarm de koekenpan met goeie olijfolie en voeg hier vervolgens de fijn gehakte knoflook en verse rode peper aan toe. Tip: heb je geen rode peper? Dan kun je ook chili vlokken toevoegen voor de smaak.
Stap 3: Voeg de pasta toe aan het olijfolie mengsel waar de rode peper en de knoflook in zitten en meng het goed door elkaar heen.
Stap 4: Server de pasta op je bord en voeg eventueel nog (verse) peterselie toe en uiteraard Parmezaanse kaas.
Spaghetti Bolognese
Klassieker, maar stiekem ook wel erg lekker en simpel om te maken: spaghetti bolognese. Een pasta die je overigens ook prima vegetarisch kan maken door het gehakt te vervangen met vega gehakt of het gehakt weg te laten en wat extra groenten daarvoor in te plaats toe te voegen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram spaghetti
- 250 gram half of half rundergehakt of vega gehakt
- 1 ui en 1 knoflook teentje
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 paprika’s en 1 wortel
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Snufje zout en peper
- Geraspte kaas
Instructies
Stap 1: Snipper de ui en snij de knoflook klein en fruit het vervolgens in de pan.
Stap 2: Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul.
Stap 3: Kook de spaghetti en giet hem af zodra die beetgaar is.
Stap 4: Snij de paprika’s en de wortel in kleine stukjes en voeg ze vervolgens toe aan het gehakt.
Stap 5: Voeg de tomatenblokjes toe en roer het het door elkaar heen. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden voeg en breng het zachtjes aan de kook.
Stap 6: Voeg de spaghetti toe en een snufje zout en peper voor de smaak.
Stap 7: Serveer de spaghetti op een bord en voeg geraspte kaas toe.
Romige tagliatelle met zalm
Liever een pastagerecht maken met vis? Dan is deze romige tagliatelle met gerookte zalm een aanrader. Wederom een hele simpele pasta die je in mum van tijd op tafel zet.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 200 gram tagliatelle
- 400 gram verse spinazie
- 150 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels creme fraiche
- Parmezaanse kaas
Instructies
Stap 1: Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet hem vervolgens af.
Stap 2: Bak de spinazie in de pan
Stap 3: Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg het vervolgens toe aan de spinazie.
Stap 4: Voeg de twee eetlepels creme fraiche toe aan de spinazie en zalm.
Stap 5: Als laatste is het tijd voor de tagliatelle. Deze doe je in de pan met de spinazie, zalm en crème fraiche en je roert het goed door elkaar.
Stap 6: Server de pasta op een bord en voeg parmezaanse kaas toe.
Pasta met spekjes en romige spinazie uit de oven
Een meesterlijk maaltje dat je prima voor twee dagen kan maken: tagliatelle of linguine (andere pasta soort is ook mogelijk) met spekjes en romige spinazie uit de oven. Geloof ons: op dag twee is de pasta nóg lekkerder.
Hoeveel heb je nodig voor 2 personen?
- 300 gram tagliatelle of linguine
- 2 uien
- 300 gram romige spinazie uit de diepvries
- 250 gram cherry tomaatjes
- Handjevol pijnboompitten
- 150 gram spekjes
- Parmezaanse kaas
Instructies
Stap 1: Bak de spekjes.
Stap 2: Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking totdat die beetgaar is.
Stap 3: Snij de ui in kleine stukjes en fruit hem.
Stap 4: Voorverwarm de oven op 200 graden.
Stap 5: Voeg de romige spinazie en de uitjes toe aan de spekjes.
Stap 6: Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter en wacht tot ze goudbruin zijn.
Stap 7: Voeg de pijnboompitten en de pasta toe aan de spinazie en spekjes en roer het goed door elkaar heen.
Stap 8: Snij de cherrytomaten in kwartjes.
Stap 9: Vet de ovenschaal in, doe de pasta in de ovenschaal en voeg de cherry tomaatjes toe aan de bovenkant. Vervolgens doe je er wat parmezaanse kaas overheen en zet je de pasta vijf minuten in de oven op de grill stand zodat de bovenkant lekker knapperig wordt.
Stap 10: Het is tijd om deze overheerlijke pasta te serveren.
Samengevat
Dit zijn 5 smaakvolle en simpele pastagerechten die je binnen een handomdraai op tafel zet. Van klassiekers zoals Spaghetti Aglio e Olio tot aan zeer populaire nieuwkomers zoals Pasta Pesto met slechts een handjevol ingrediënten en een vleugje creativiteit, kun je een heerlijke pasta maken.
*Het artikel bevat affiliate links. Als je via zo’n link iets koopt, ontvangen wij daar commissie over. Het kost jou het niets extra’s, maar het helpt ons om de website te verbeteren.
Deze blogs vind je misschien ook interessant
Elektrische pastamachine: hoe werkt het & wat is de beste?
Je stopt alle ingrediënten in de elektrische pastamachine en de machine doet de rest. Binnen 10 à 15 minuten is de pasta klaar. Ideaal als je van gemak houdt en/of weinig tijd hebt!
Spaghetti alla chitarra: wat is het en hoe maak je het?
Altijd al een keer spaghetti alla chitarra zelf willen maken? In deze blog lees je meer over deze bijzondere pastasoort inclusief stappenplan om deze pasta zelf te maken.
Hoe lang moet pasta koken?
Elke pastasoort heeft een eigen kooktijd. Ook is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In deze blog vind je tips om de perfecte pasta te koken inclusief de kooktijd per soort pasta.
Hoi, dit is een reactie.
Om te beginnen met modereren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
Avatars van auteurs komen van Gravatar.