De 5 beste pasta droogrekken van 2024

Heb je verse pasta gemaakt en wil je de pasta laten drogen? Dan heb je een pastadroogrek nodig. Met een pastadroogrek voorkom je dat je verse pasta aan elkaar plakt. Ontdek hier wat de beste pasta droogrekken zijn van 2024

beste pasta droogrekken

Beste houten pasta droogrek

Verkrijgbaar vanaf €19,95

Op zoek naar een houten pasta droogrek van Italiaanse kwaliteit? Dan moet je het Inno Cuisinno pasta droogrek hebben. Hij beschikt over 8 armen van 21 cm waardoor je genoeg plek hebt om je pasta te laten drogen. 

kunststof pasta droogrek

Beste plastic pasta droogrek

Verkrijgbaar vanaf €41,95

Liever je pasta laten drogen aan een plastic pasta droogrek? Deze is makkelijker schoon te maken dan een houten droogrek. Het Marcato Multipast pasta droogrek heeft 16 stangen van 20 cm lang. 

roestvrijstaal Pasta Droogrek

Beste RVS pasta droogrek

Verkrijgbaar vanaf €25,95

Wil je je pasta laten drogen aan een roestvrijstalen droogrek? Dan moet je het pasta droogrek van Kitchendao hebben. Dit rek is inklapbaar en heeft 8 armen waar je tot 3 kilo aan verse pasta kan laten drogen.

De 5 beste pasta droogrekken

Wil je weten wat het beste pasta droogrek is? Hieronder vind je een overzicht van de 5 beste pasta droogrekken volgens Bol.com.

1. Kitchendao pasta droogrek

Het pasta droogrek van Kitchendao is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal. Om te voorkomen dat de pasta gaat schuiven, is het rek voorzien van siliconen antislip uiteinden. Ook is het rek eenvoudig uit elkaar te halen, waardoor je hem makkelijk kan schoonmaken en opbergen. Het pasta droogrek beschikt over 8 armen waar je in totaal tot 3 kg aan verse pasta kan ophangen. De gemiddelde beoordeling is een 4.8/5. Hij is vooral handig in gebruik en van goede kwaliteit. Hij is verkrijgbaar via Bol.com en kost €25,95.

2. Inno Cuisinno – Pasta droogrek

Dit pasta droogrek is van het bekende Italiaanse merk dat ook pastamachines verkoopt. Dit houten droogrek heeft 8 armen van zo’n 28 cm lang. Hierdoor heb je voldoende ruimte om je pasta te laten drogen. Het droogrek heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6/5 en scoort goed op de punten prijs/kwaliteitverhouding en design. Hij is verkrijgbaar via Bol.com en kost €19,95.

3. Marcato Multipast pasta droogrek

Het pasta droogrek van Marcato is gemaakt van plastic. Door de verschillende armen, is het een ideaal rek om verschillende soorten pasta aan te laten drogen. Ook is die uitklapbaar en eenvoudig schoon te maken. Het rek bevat 16 armen va 20 cm lang. Je kan maximaal 2 kg pasta laten drogen. Volgens de website Kieskeurig.nl scoort dit rek erg goed qua prijs-kwaliteitverhouding.

Hij is verkrijgbaar is diverse kleuren via Bol.com en kost €41,95.

4. Houten pasta droogrek

Op zoek naar een budgetvriendelijk droogrek dat ook nog eens goede reviews heeft? Dan is dit het rek dat je moet hebben. Het droogrek beschikt over 8 armen en is gemaakt van bamboe. Het is een praktisch en compact droogrek dat gemiddeld met een 4.4/5 wordt beoordeeld. Hij is verkrijgbaar via Bol.com en kost €14,95.

5. GEFU pasta droogrek

Op zoek naar een kunststoffen pasta droogrek? Dan is het GEFU pasta droogrek het rek datje moet hebben. Hij beschikt over 6 afneembare armen die allemaal 25 cm lang zijn. In de armen zijn speciale inkepingen gemaakt, zodat de pasta goed op zijn plek blijft zitten. Ook dit droogrek is een budgetvriendelijke optie als je wilt ontdekken of verse pasta maken je nieuwe hobby wordt. Hij is verkrijgbaar via Bol.com en kost €16,20.

Verschil houten- en plastic pasta droogrek

Als je op zoek bent naar een droogrek voor je pasta, heb je twee opties: een houten droogrek of een plastic droogrek. Beide opties hebben voor- en nadelen. 

  1. Uiterlijk: Houten droogrekken hebben vaak een traditioneler en esthetisch aantrekkelijker uiterlijk, terwijl plastic pasta droogrekken meestal een moderner en strakker ontwerp hebben.

  2. Duurzaamheid: Over het algemeen zijn houten droogrekken duurzamer dan plastic rekken. Ze zijn bestand tegen slijtage en kunnen jarenlang meegaan bij goed onderhoud. Plastic droogrekken kunnen na verloop van tijd breken of beschadigd raken, vooral bij blootstelling aan hitte of direct zonlicht.

  3. Prijs: Houten droogrekken zijn meestal duurder dan plastic droogrekken, vanwege het materiaal en de ambachtelijke productie. Platstic droogrekken zijn over het algemeen betaalbaarder en kunnen een meer budgetvriendelijke optie zijn.

  4. Onderhoud: Houten droogrekken vereisen over het algemeen meer onderhoud dan plastic rekken. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt en geolied om ze in goede staat te houden. Plastic rekken zijn gemakkelijker schoon te maken en hebben over het algemeen minder onderhoud nodig.

  5. Stabiliteit: Houten pasta droogrekken zijn over het algemeen stabieler en steviger dan plastic droogrekken, waardoor ze minder snel omvallen of wiebelen tijdens gebruik.

Het maakt niet zo veel uit voor welk pasta droogrek je kiest. Het heeft vooral met persoonlijke voorkeur, budget en uiterlijk te maken. Beide typen droogrekken zorgen ervoor dat je je zelfgemaakte pasta effectief kan laten drogen. 

pasta a la dio
Meld je aan voor de nieuwsbrief