Elektrische pastamachine: hoe werkt het & wat is de beste?

Elektrische pastamachine: hoe werkt het & wat is de beste?

Wil je graag zelf verse pasta maken, maar vind je het met de hand kneden en rollen van het deeg te veel werk? Dan is een elektrische pastamachine de ideale oplossing! Deze machine doet namelijk het zware werk voor je. Met een paar eenvoudige stappen heb je binnen no-time verse pasta op tafel. Veel sneller dan wanneer je verse pasta maakt met een handmatige pastamachine. In deze blog vind je meer informatie wat een elektrische pastamachine precies is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Ook vind je een overzicht met de beste elektrische pastamachines van 2024.

Wat is een elektrische pastamachine?

In plaats van handmatig het deeg maken, uitrollen en snijden, doet de elektrische pastamachine het meeste werk voor je. Je voegt simpelweg de ingrediënten toe en de machine mengt, kneed en maakt verschillende soorten pasta. Dit maakt het hele proces snel, gemakkelijk en ideaal voor iedereen die graag verse pasta wil maken zonder het gedoe van een handmatige pastamachine.

Hoe werkt een elektrische pastamachine?

Het gebruik van een elektrische pastamachine is heel simpel. Er zijn drie stappen die je volgt om verse pasta met een elektrische pastamachine te maken: 

  1. Ingrediënten toevoegen: Elektrische pastamachines hebben een mengkom waarin je bloem en eieren kunt doen. De beste bloem hiervoor is type ’00’-bloem, een zeer fijn gemalen tarwebloem, perfect voor het maken van verse pasta. 
  2. Deeg mengen en kneden: Nadat je de ingrediënten hebt toegevoegd, mengt en kneedt de machine vervolgens het deeg. Het enige wat jij moet doen, is op de knop drukken en toe kijken. Simpel toch?
  3. Pasta vormen: Zodra de deeg klaar is, maakt de pastamachine automatisch de pasta in de gewenste pasta soort. Je kan aan het begin instellen welke soort pasta je wil maken. Denk aan spaghetti (dik en dun), penne, fettuccine, lasagne, tagliatelle, pappardelle en capellini. Genoeg opties dus.

 

Als laatste kook je de verse pasta en voeg je zelf nog een zelfgemaakte pastasaus toe en je bent klaar!

Dit zijn de beste elektrische pastamachines

Ben je opzoek naar een elektrische pastamachine, maar weet je niet waar je op moet letten en/of welke machine als beste getest is? Hieronder vind je een zorgvuldig opgesteld lijst met de 5 beste elektrische pastamachines van 2024.

1. Philips 7000 Series HR2665/93 – Pastamachine – Zwart

De Philips 7000 Series HR2665/93 is een topmodel met veel handige functies die ook nog eens goed beoordeeld wordt met gemiddeld 4,5/5 sterrenDeze elektrische pastamachine maakt in slechts 10 minuten maar liefst 600 gram pasta en heeft een automatische weegfunctie. De machine werkt heel nauwkeurig, is eenvoudig in gebruik en is makkelijk schoon te maken

De machine wordt geleverd met 8 verschillende vormen schijven, waardoor deze pastamachine allerlei soorten verse pasta kan maken. Een ander voordeel van deze elektrische pastamachine is dat je hem ook kan gebruiken om pizza- of brooddeeg te maken. Multifunctioneel dus. 

2. ILC Kitchen – Elektrische Pastamachine met pasta droogrek

De ILC Kitchen Pastamachine is een veelzijdige elektrische pastamachine waarmee je maar liefst 13 verschillende soorten pasta kunt maken. Gemiddeld wordt deze machine met 4,4/5 sterren beoordeeld. Hij is eenvoudig te gebruiken, de pasta is in 10 tot 15 minuten klaar en de pastamachine is makkelijk schoon te maken

Gebruikers geven de machine gemiddeld 4,2 sterren en zijn vooral tevreden over de mogelijkheden van deze pastamachine. Je kan in één keer tot zo’n 500 gram deeg maken. Dit maakt deze elektrische pastamachine ook geschikt als je (veel) grote porties verse pasta wilt maken. Bestel je deze pastamachine? Dan ontvang je gratis een pastadroogrek om je verse pasta te laten drogen. 

ILC Kitchen – Elektrische pastamachine met droogrek

Koop nu bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 17 oktober 2024 - 23:02

3. Philips Viva Collection HR2334/12 – Automatische Pastamachine

De Philips Viva Collection HR2334/12 is ideaal voor kleinere keukens of als je kleinere porties pasta wilt maken. De machine maakt 450 gram pasta per keer en is compact, wat handig is als je minder ruimte hebt. Deze elektrische pastamachine wordt gemiddeld met 4,4/5 sterren beoordeeld.

Uit de reviews blijkt dat gebruikers hem erg waarderen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en dat je binnen 18 minuten verse pasta maakt. Met de machine kun je 4 verschillende soorten pasta maken. Ook is die vaatwasserbestendig wat gewaardeerd wordt door de gebruikers. 

4. Philips Viva Collection HR2345/19 – Automatische pastamachine

De Philips Viva Collection HR2345/19 is – net als de elektrische pastamachine hierboven – een compact model. De machine krijgt gemiddeld 4,3/5 sterren. Uit de reviews blijkt dat hij eenvoudig schoon te maken is en heel gebruiksvriendelijk is. 

Ook is deze elektrische pastamachine vaatwasserbestendig. Er zitten 4 vormstukken bij, zodat je alle klassieke pasta soorten kan maken. Hij is verkrijgbaar in het wit en in het zwart. 

5. Trebs 99333 – Automatische pastamachine

De elektrische pastamachine Trebs 99333 is volautomatisch en maakt binnen 10 minuten verse pasta. De machine mengt de ingrediënten en kneedt het deeg. Je kan 10 verschillende soorten pasta maken. Bij de machine zit namelijk ook een ravioli maker. Hij is eenvoudig te reinigen en is vaatwasserbesteding, wel zo fijn. 

Deze pastamachine wordt gemiddeld met 4/5 sterren beoordeeld en gebruikers geven aan dat hij handig in gebruik is. Ook vinden ze het fijn dat je veel soorten pasta kan maken met deze machine. 

Zijn elektrische pastamachines het geld waard?

Hoewel een elektrische pastamachine meer kost dan een handmatige pastamachine, is het de investering waard als je regelmatig pasta maakt. De grootste voordelen zijn het gemak en de tijd die je bespaart door verse pasta te maken met een elektrische pastamachine. Maak je maar af en toe verse pasta? Dan kan een handmatige pastamachine een betere optie zijn. Het enige nadeel aan een elektrische pastamachine is dat ze vaak groot zijn en daardoor veel plek in beslag nemen. 

Deel deze blog
Deze blogs vind je misschien ook interessant
Hoe lang moet je pasta koken

Hoe lang moet pasta koken?

Elke pastasoort heeft een eigen kooktijd. Ook is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In deze blog vind je tips om de perfecte pasta te koken inclusief de kooktijd per soort pasta.

Lees meer